گروه علوم تجربي زرين دشت ارايه مطالب علمي- نمونه سوال - آزمايش جالب-علوم راهنمایی و ...
| ||
|
اگر شما به آب مقداری نمک یا الکل یا هر ماده ی دیگری اضافه کنید و در فریزر بگذارید میبینید که دیرتر از اب خالص یخ می زند .حال بعد از یخ زدن ، وقتی آن را از یخچال خارج کنید متوجه می شوید که زودتر یخ معمولی به آب تبدیل می شود.یعنی آب ناخالص در دمایی پایین تر از 0 درجه یخ می زند و در دمایی پایین تر از 0 درجه هم این یخ به آب تبدیل می گردد.
از نظر علمی این طور می گوییم : هرگونه ناخالصی نقطه ی ذوب و انجماد ماده را پایین می اورد. از این خاصیت در ساخت ضدیخ استفاده شده است و در رادیاتور ماشین ها برای جلوگیری از یخ زدن آب در فصل زمستان به کار می رود.البته ضدیخ های امروزی نقش ضدجوش هم بازی می کنند و در تابستان و در مناطق گرمسیر هم کاربرد دارند. در مورد نقطه ی جوش هم باید بگویم که نمک در آب باعث دیرتر جوشیدن آن می شود. مثلاً در نظر بگیرید به کوهستان رفته اید و آب در آن جا در زیر 100 درجه می جوشد و برای اینکه تخم مرغ خود را زودتر آب پز کنید بهتر است در آب کمی نمک بریزید. نظرات شما عزیزان: |
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : Pichak.net ] |