گروه علوم تجربي زرين دشت ارايه مطالب علمي- نمونه سوال - آزمايش جالب-علوم راهنمایی و ...
| ||
|
حالت 1: اگر در بستن قرقره مرکب از یک طناب استفاده شود و سر طناب متصل به قرقره ثابت باشد ، مزیت مکانیکی از طریق فرمول زیر محاسبه می شود: A=2×n n در این فرمول تعداد قرقره های متحرک است. مثال : در قرقره مرکب زیر ، طناب متصل به قرقره ثابت است و تعداد قرقره های متحرک ، 2 می باشد ؛ پس : A=2×n n=2 A=2×2=4 چون مزیت مکانیکی 4 است ، به طور مثال می توانیم با یک نیروی 100 نیوتونی ، وزنه ای 400 نیوتونی را جابجا کنیم . (افزایش نیرو)
حالت 2: اگر در بستن قرقره مرکب از یک طناب استفاده شود و سر طناب متصل به قرقره متحرک باشد ، مزیت مکانیکی از طریق فرمول زیر محاسبه می شود: A=2×n+1 n در این فرمول تعداد قرقره های متحرک است. مثال : در قرقره مرکب زیر ، طناب متصل به قرقره متحرک است و تعداد قرقره های متحرک ، 2 می باشد ؛ پس :
A=2×n+1 n=2 A=2×2+1=5 چون مزیت مکانیکی 5 است ، به طور مثال می توانیم با یک نیروی 100 نیوتونی ، وزنه ای 500 نیوتونی را جابجا کنیم . (افزایش نیرو)
حالت 3 : اگر در بستن قرقره مرکب از چند طناب استفاده شود و طناب ها بسته شده باشند و قرقره ها روی آن ها حرکت کنند ، مزیت مکانیکی از طریق فرمول زیر محاسبه می شود: A=2n n در این فرمول تعداد کل قرقره ها است. مثال : در قرقره مرکب زیر ، سه طناب بسته شده اند و3 قرقره بر روی آن ها حرکت می کنند. پس : A=2n n=3 A=23=8 چون مزیت مکانیکی 8 است ، به طور مثال می توانیم با یک نیروی 100 نیوتونی ، وزنه ای 800 نیوتونی را جابجا کنیم . (افزایش نیرو)
حالت 4 : اگر در بستن قرقره مرکب از چند طناب استفاده شود و قرقره ها یا یکی از قرقره ها بسته شده باشند است(بقیه ی قرقره ها به هم بسته شده اند) و طناب ها بر روی آن ها قرار گرفته شده باشند ، مزیت مکانیکی از طریق فرمول زیر محاسبه می شود: A=2n-1 n در این فرمول تعداد کل قرقره ها است. مثال : در قرقره زیر ، یکی از قرقره ها بسته شده است(بقیه ی قرقره ها به هم بسته شده اند) و سه طناب بر روی آن ها قرار گرفته اند . در ضمن تعداد قرقره ها 3 می باشد. پس : A=2n-1 n=3 A=23-1=7 چون مزیت مکانیکی 7 است ، به طور مثال می توانیم با یک نیروی 100 نیوتونی ، وزنه ای 700 نیوتونی را جابجا کنیم . (افزایش نیرو) نظرات شما عزیزان: |
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : Pichak.net ] |